Sonntag, 7. November 2010

Kamloops / nice Beef / Halloween / bidder Ginseng

Hallo Zusammen!
4 Wochen sind wir bereits in Kamloops und verdienen unsere Brötchen mit Feld- und Fließbandarbeit.

Die ersten Tage konnten wir bei Laurie und Dave (Kontakt über Kontakte ;-)) verbleiben.
Sie zeigten uns die Farm ihre Freunde und gaben uns genügend Zeit eine Unterkunft in Kamloops zu finden.

Wir hatten das Glück genau an dem Wochenende anzureisen wo an den Kälbern immunprophylaktische Maßnahmen durchgeführt werden.
Sie erhalten ihre Impfung "Express 5-phm"für 
- Bovine Rhinotracheitis-virus Diarrhea-parainfluenza3-respiratory Syncytial Virus Vaccine 
- Mannheimia Haemolytica-pasteurella Multocida Bacterin-toxoid

Damit das Rindfleisch dann auch richtig gut schmeckt!









AUAUUUUUU


Das Bild zeigt den Ausblick von unseren neuen Unterkunft.
Wir mieten ein Zimmer in einem Haus im Stadtteil Pienview Valley.
Unsere zwei Mitbewohner Maurice (Hauseigentümer) und Sarah (die liebe Krankenschwester) waren ein Glückstreffer.

Das gute alte WG - Leben!






 
Halloween zählt auch in Kanada mittlerweile mit zu den wichtigsten Feiern im Jahr. 
Wir hoffen wir bleiben in Europa noch ein paar Jahre verschont!
Kostüme werden wochenlang gebastelt oder einfach nur für wenige Dollar gekauft. Und dann geht am Abend die Party richtig ab.


Und die Kinder sammeln säckeweise Candys
(Süßigkeiten)
 


Die Arbeit kommt auch nicht zu kurz!

Der Ginseng wird mit filig "k" raner Geschmeidigkeit Micrometer genau nach der letzten Waschung von Norman an den Verladeort gesteuert.

Danach kommt der Ginseng zwei Wochen bei über 90°C in Kontainer zum trocknen.





Vor der Endwaschung wird von unseren Kollegen
der Ginseng gewaschen und aussortiert.


Nach 2 Wochen im Trockner wird der Ginseng
von Dreck und Staubresten befreit und von vielen fleißigen Händen sortiert.

Ginseng in Deutschland?
Hier ein interessanter link:

http://www.focus.de/politik/deutschland/landwirtschaft-ginseng-vom-bauernhof_aid_156080.html






Hallo allemaal, ook nog even kort wat op z'n Hollands!

4 weken zijn we alweer in Kamloops en verdienen de kost met veld en werk aan de lopende band. We werken bij een Ginseng farm, waar we de eerste 2 weken buiten op het veld de Ginseng wortels hebben verzameld en nu sinds 2 weken binnen in the Warehouse de wortels wassen, drogen en sorteren voor de export.

De eerste paar dagen hebben we bij Laurie en Dave kunnen slapen. Door hun hebben we ook weer veel mensen leren kennen en zijn we naar een Farm geweest. Zo hebben we op ons gemak een woning voor deze maand in Kamloops kunnen vinden. 
De fotos kunnen jullie boven tussen de Duitse text door zien, voor diegene die nog het een en ander aan Duits kunnen lezen is het soweiso geen probleem, maar voor mezelf belangrijk dat ik ook nog een beetje mijn moedertaal onderhoudt!!
We hadden erg veel geluk dat op het moment dat we bij Laurie en Dave verbleven bij hun vrienden de nieuw geboren kalfjes werden ingeent tegen het een en ander. 
Dit was op de etiketten van de verschillende inentingen "Express 5-phm" te lezen: - Bovine Rhinotracheitis-virus Diarrhea-parainfluenza3-respiratory Syncytial Virus Vaccine 
- Mannheimia Haemolytica-pasteurella Multocida Bacterin-toxoid
Op de eerste vier fotos zie je de kalfen met hun moeders en hoe ze ingeent worden.
Foto 5 is een uitzichtsfoto van waar we nu wonen. We huren een kamer in een huis in Pineview Valley, een staddeel van Kamloops. We wonen samen met Maurice (de huiseigenaar) en Sarah, die hier in kamloops een beroepsuitbilding voor zuster volgt. We hebben het erg goed getroffen met die twee en het voelt ook al een beetje al on thuis!
Er volgen twee fotos van bij ons "thuis". Afgelopen weekend was hier in Canada (Noord-Amerika) Halloween, ik denk dat het inmiddels ook meer en meer in Europa word gevierd. Erg kreative kostuums waar ook veel werk in wordt gestoken. En dan zijn er verschillende house-partys te bezoeken. Zondagavond kwamen er veel kinderen van deur naar deur "Trick and Treat" en hebben zakken vol met Candys verzameld! Was erg leuk dit mee te maken en we hebben enige fotos kunnen maken. Daarnaast Sarah, onze huisbewoner met Norman.
Dan hebben we eindelijk ook een paar fotos op het werk kunnen schieten!We staan allebei aan de lopende band, ik ben begonnen aan de natte kant, waar de Ginseng wordt gewassen, gewogen (dat heb ik in de eerste week gedaan) en dan na een laatste "douche" opgestapeld wordt om te drogen. (zie foto met Norman).
Onze collegas met Tulband wassen de Ginseng in een soort wasmachine (zie foto). Na het opstapelen worden de Ginseng wortels 2 weken gedroogd bij ongeveer 90 ° Celsius en dan komen ze er 40% kleiner en heel erg hard weer uit.
Dan komen ze weer op een lopende band, waar je Angela aan het werk ziet, waar de "roestige" Ginseng wordt uitgesorteerd en in verschillende kisten wordt verzameld, klaar voor de export naar China. De beste kwaliteit Ginseng wordt gemalen en vooral in poedervorm verkocht. De "roestige" Ginseng wordt ook verwerkt voor thee zakjes en verschillende andere produkten. We hebben nog geen tijd gehad een rondje in de winkel te maken, maar voordat we naar Sun peaks verhuizen wil ik graag nog eens de produkten bekijken en proeven. Er is een klein winkeltje voor de Chinezen die hier een rondleiding kunnen boeken en ons dan "als aapjes" aan het werk zien en fotograferen.
Hier nog een Link van Ginseng in Duitsland, heb nog niet gekeken of er in Nederland ook Ginseng wordt aangebouwd?
http://www.focus.de/politik/deutschland/landwirtschaft-ginseng-vom-bauernhof_aid_156080.html


Nou ja genoeg voor nu, lieve groetjes uit Kamloops van,

Angela & Norman

9 Kommentare:

  1. Hallo!

    Fleißig ,fleißig! Interessant.
    Aber was macht Angie?

    De Kollegen... :-)

    Bin gespannt auf euren nächsten Bericht!
    VG, Alex.

    AntwortenLöschen
  2. Hi, Angie kann auf dem letzten Bild gesucht werden

    AntwortenLöschen
  3. hi Angie and Norman, how are you guys?

    Your ginseng-report sounds really interesting. It´s nice to know so much about your traveling and learn something about the country and his people. Keep it up!
    Today the first snow arrived Menden(Sauerland). It´s not much but it´s snow. The people around here are very afraid, because we astimate the millenium winter. Last month Linda and I buyed a new car (Opel Station Wagon), because the good old red hyundai dosn´t get a vehicle inspection sticker once more.
    Our families makes us much gifts from erzgebirgischen christmas stuff. Today I arranged our new Schwibbogen.
    I still have fun at work. It´s really nice to make three weeks holiday and get anyway the money. Linda works since 3 month in full time in Werl.

    so far so good, keep well and fit and enjoy your trip.

    cheers Linda and Frank

    AntwortenLöschen
  4. Hallo Ihr zwei! Alles Gute zum Geburtstag Norman, bleib gesund und munter. Viel Spaß noch und ich lese eure interessanten und lehrreichen Geschichten immer mit viel Freude.
    Hang loose
    Lieben Gruß Stephan

    AntwortenLöschen
  5. Alles Gute zum Geburtstag Norman, lass es dir gut gehen und arbeite nicht so viel, das kannste noch genug im Leben.
    Prost! Sven

    AntwortenLöschen
  6. Vielen Dank für alle Glückwünsche
    Thanks for all birthday wishes
    we have free tomorow and its snowing ;-)
    Norman

    AntwortenLöschen
  7. Hallo Norman,

    wir wünschen dir Alles Gute zum Geburtstag, viel Gesundheit und noch viel Spaß in Kanada.

    Liebe Grüße
    Angela und Lars

    AntwortenLöschen
  8. Servus Normen,

    Schöne Grüße aus Garmisch würde mich freuen wenn man mal wieder was von dir hört. hab die seite zum ersten mal gesehen und werde gleich neidisch respekt! schöne grüße an deine freundin. man hört sich.

    ps. dont eat yellow snow :-)

    AntwortenLöschen